Середа, 24.04.2024, 12:26Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

16:26
День цивільного захисту

День цивільного захисту

 

     12 травня 2022 року на базі Чернівецької гімназії № 5 «Інтеграл»  відбувся практичний семінар для директорів закладів загальної середньої освіти «День цивільного захисту». Відкрила захід начальник управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук, яка наголосила на важливості знань та навиків населення у разі будь-якої небезпеки – хімічної, ядерної, обстрілів, бомбардувань – особливо під час воєнних дій. Подякувала за тісну співпрацю, розуміння у ці буремні часи, адже «…тільки разом ми наблизимо перемогу!».

     Директор гімназії № 5 Віра Сопетик представила освітній заклад як базовий із цивільного захисту в Чернівецькій області, охарактеризувала заклад як цивільний об’єкт, закцентувала увагу на індивідуальному захисті учасників освітнього процесу, висвітлила роботу ланок щодо відпрацювання евакуації, удосконалення практичних навичок керівного та педагогічного складу гімназії в організації та проведенні заходів захисту учасників освітнього процесу при виникненні НС. 

     Детально роз’яснила, продемонструвала дорожню карту взаємодії органів місцевого самоврядування з органами управління освіти Марина Паламар, начальник управління з питань надзвичайний ситуацій та цивільного захисту населення Чернівецької міської ради. Головний фахівець відділу організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у Чернівецькій області Яцентюк Олександр, методисти навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернівецької області Лілія Осадчук та Василь Андрусяк продемонстрували алгоритм дій населення в зонах ядерного ураження, хімічної небезпеки, під час сигналу «Повітряна тривога!» у разі обстрілів та відпрацювали його практично з керівниками закладів, використавши встановлену в гімназії сучасну пожежну сигналізацію.  

     Під час практичної частини за сприяння фахівців навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернівецької області, Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України учасники семінару мали змогу оглянути сучасні засоби індивідуального захисту та взяти участь у тренінгу із надання домедичної допомоги (тактичної медицини).

     Усі учасники практичного семінару «День цивільного захисту» отримали для роботи з колективами навчально-методичні матеріали з тематики ЦЗ.

Переглядів: 407 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту