Понеділок, 29.04.2024, 13:49Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

19:29
Міський семінар-практикум учителів математики

Творча активність учителів та учнів - необхідна умова успіху, 

радикальних змін в освіті, а значить, і в суспільстві

(Ю.П.Ситник).

   22 листопада 2016 року на базі навчально-виховного комплексу "Любисток" відбувся міський семінар-практикум учителів математики з проблеми "Використання сучасних технологій навчання як важливий чинник впливу на складові педагогічної майстерності вчителів математики". 

   Мета семінару: удосконалити освітню, наукову та професійну підготовку вчителів математики; забезпечити їх практичним оволодінням застосування інформаційних технологій для підвищення ефективності та якості викладання математики; ознайомити з досвідом роботи вчителів НВК "Любисток"; презентувати використання програмних засобів навчання, тестових середовищ TEST-W2 та My TestX на уроках математики.

  Семінар відкрила методист ММЦ Інна Дмитрівна Терлецька. В своєму виступі зазначила, що  в школі особливе місце відводиться сучасним технологіям навчання, які  направлені на формування особистості, яка спроможна саморозвиватися й самореалізуватися, а роль математики як навчального предмета є найбільшою в плані формування світогляду та творчого мислення учнів.

  Директор НВК "Любисток" Віра Іванівна Сопетик презентувала роботу навчального закладу з даної проблеми, досягнення учнівського та педагогічного колективів.

     Учасники семінару-практикуму ознайомилися з сучасними технологіями навчання, які використовують на уроках учителі НВК, відвідали урок-проект у 6-А класі "Звичайні дроби в нашому житті" (учитель математики Світлана Іванівна Ботюк), демонстраційний урок алгебри у 8-А класі "Тотожні перетворення раціональних виразів" (учитель математики Ірина Валентинівна Довгань), майстер-клас із теми "Використання програмових засобів навчання на уроках математики за допомогою тестових середовищ TEST-W2 та  My TestX " (учитель інформатики Тетяна Михайлівна Чевка).

     Під час рефлексії, використовуючи метод "Вільний мікрофон",  учасники семінару-практикуму ухвалили ряд рекомендацій, відзначили високий рівень проведення методичного заходу, професіоналізм та сучасний підхід до викладання математики вчителів НВК "Любисток".

      "Світ стрімко змінюється. Удосконалюються технології навчання, мета та завдання сучасної освіти: формування знань і умінь поступається місцем формуванню компетентностей. Школи оснащуються комп'ютерною технікою, електронними ресурсами, забезпечуються доступом в Інтернет. І все-таки не комп'ютер, а вчитель – найважливіша складова навчального процесу. Але якщо вчитель не розвиватиметься сам, то компетентністний підхід навряд чи може бути реалізований при традиційних формах і методах навчання. Тільки володіння вчителем сучасними технологіями навчання може сприяти високому рівневі знань учнів", - зазначила Інна Дмитрівна Терлецька, завершуючи семінар. 

Переглядів: 544 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту