П`ятниця, 03.05.2024, 13:15Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

20:10
Предметно-методичний тиждень

 C:\Users\user\Desktop\тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін\изображение_viber_2022-03-11_20-27-31-373.jpg  Предметно-методичний тиждень

суспільно-гуманітарних дисциплін

   Історія починається тоді, коли з’являються писемні джерела. Без них немає історії (О.Пріцак). 

      З 21 по 25 лютого 2022 року в Чернівецькій гімназії № 5 «Інтеграл» проходив предметно-методичний тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін. Розпочався «Магічними перевтіленнями» учнів 9-х та 6-Б класів у літературних героїв – казкових, фантастичних, історичних, які організувала вчителька  зарубіжної літератури Пянковська В.І.  Коли багато читаємо, то не лише поглиблюємо свої знання і розширюємо кругозір, а й вчимося самостійно мислити, аналізувати прочитане, влучно висловлюватися. А перевтілення учнів у персонажів допомогло їм побачити світ «без меж», відчути себе вільними, створити непізнане й досі недоступне для розуміння та найголовніше – зрозуміти, що кожен із них творить історію.

     Для учнів 6-В класу вчителі зарубіжної літератури Пянковська В.І., Гостєва В.В. організувала квест «Крилаті вислови», гру, яка була  своєрідною мотивацією, навчання через розвагу, заохочення до читання, до творчості.  

    Здібності та знання з літератури продемонстрували учні 6-Б класу на показовому онлайн-уроці зарубіжної літератури з теми «А. де Сент-Екзюпері «Маленький принц». Людські взаємини в казці-притчі» (учителька Пянковська В.І.). Вдале використання вчителькою інтерактивних форм та методів роботи – «Навігатор», розгадування ребусів, рольова гра «Я-Лис», робота в групах (Jambord), асоціативний кущ, «Блайднес», «Знайдіть відповідність», «Хмара слів» – допомогло учням простежити шлях Маленького принца усім Всесвітом, зрозуміти сенс цієї подорожі, розкрити філософську суть алегоричних образів твору, вправно знаходити вислови-афоризми у казці та вміло їх пояснювати.   Учні демонстрували акторські здібності, креативність, вміння працювати в групах та бажання працювати над собою. Та найголовнішим є те, що шестикласники усвідомили цінності кожної людської особистості.

     Учні 6-А класу, учителька Вишківська Л.М., на показовому уроці історії з теми «Суспільне, господарське життя і побут в античних полісах на території України» з’ясувати причини, напрямки грецької колонізації, взаємовідносини з місцевим населенням – скіфами. Під час роботи в групах шестикласники з’ясували причини колонізації території Північного Причорномор'я та Криму, вималювали напрямки колонізації. Робота з документами,  контурною картою підтвердила, що територія України – частина античної цивілізації, європейської, а Крим – Україна. 

     Міцні знання та неймовірну цікавість до вивчення історії рідного міста продемонстрували учні 5-А класу, учителька Вишківська Л.М., на виховному заході «Мандрівка Маленьким Парижем».

     Учні 5-7 класів презентували свої творчі доробки на виставці-конкурсі «Зимові фантазії» (учителька Руснак Н.В.).

     Тиждень закінчився, але мандрівка у безмежний світ історії, зарубіжної літератури для наших школярів лише починається. Попереду – нові книги, нові відкриття, нова, давно забута історія, яка творить сучасність… 


 

Переглядів: 258 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту