Неділя, 28.04.2024, 23:56Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

23:15
У гімназії – День цивільного захисту

У гімназії – День цивільного захисту

 

16 травня 2023 р. – День цивільного захисту. Не залишилася осторонь і Чернівецька гімназія № 5. Цього дня учні як початкової, так і базової школи ознайомилися з основними видами надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру,  розкрили причини їх виникнення та шляхи запобігання. 

Педагог-організатор Баранник Л.В. провела показовий урок з основ здоров’я у 9-А кл. із теми «Надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру в Україні», де учні змалювали шляхи запобігання надзвичайним ситуаціям, називали правила поведінки в надзвичайних ситуаціях, охарактеризували представлені засоби захисту. Як підсумок, сформували «Картки безпеки», в яких зазначили, що природні надзвичайні ситуації в Україні є серйозною проблемою, яка можуть мати значний вплив на життя людей та економіку країни, а належна підготовка до запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій є важливою складовою у забезпеченні безпеки населення та стабільного розвитку країни.

Разом з учнівським самоврядуванням Лілія Василівна розробила для учнів початкових класів пам’ятки «Як діяти при виявленні небезпечного предмета» та підготувала відеоматеріали «Небезпечні знахідки» («Обережно! Міни!») про правила безпеки та поведінки при знаходженні боєприпасів, вибухонебезпечних предметів.

Учні 3-Б класу на показовому уроці з предмета «Я досліджую світ» (учителька Баб’юк О.І.) з теми «Безпека в нашому житті» ознайомилися з поняттями «безпека», «небезпека» і «безпека життєдіяльності»; вчилися реально оцінювати небезпеку, орієнтуватися в небезпечних для життя і здоров’я ситуаціях; формували вміння застосовувати правила безпечної поведінки в процесі розв’язання ситуативних завдань. 

Для восьмикласників старша медична сестра Вакаріца В.В. та вчителька основ здоров’я Баранник Л.В. провели навчання з надання домедичної допомоги в разі ДТП. Для учнів 5-6 класів, які навчалися дистанційно, класними керівниками Куцук Г.В., Чесноковою Г.Г., Андрюк О.О., Вишківською Л.М., Баранник Л.В., Магалевич Ж.М. проведено інтерактивний урок з мінної безпеки.

Так, рівень особистої безпеки залежить насамперед від самої людини: як вона вміє передбачати небезпеку й уникати її, раціонально діяти у небезпечній ситуації, від її характеру й особистих якостей. Саме тому не можна залишати поза увагою виховання в учнів обережності, винахідливості, вміння приймати рішення в небезпечних ситуаціях.

 

Переглядів: 222 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту