Четвер, 02.05.2024, 12:31Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

17:36
У гімназії –  психологічний семінар-практикум

У гімназії – 

психологічний семінар-практикум


 

     Провідною умовою професійної успішності сучасні дослідження визначають професійну компетентність, складовою якої є емоційна компетентність. 24 квітня 2023 р. учителі початкової школи гімназії на семінарі-практикумі «Емоційний інтелект: від теорії до практики» мали можливість дізнатися більше про  інтелектуальну здатність розбиратися у своїх та чужих почуттях, рахуватися з оточуючими і будувати з ними стосунки на основі довіри і співпереживання, вміння поєднувати раціональне та емоційне, щоб ефективно рухатись вперед. Підготувала та провела семінар практичний психолог Павлюк Оксана Миронівна.

     Метою семінару-практикуму було обговорення впливу емоційного інтелекту на професійну успішність сучасного педагога. 

     Захід складався з двох частин: теоретичної та практичної. Під час теоретичної частини педагоги дізналися багато нового та цікавого про поняття емоційного інтелекту та його структуру, саморегуляцію та соціальні навички, мотивацію та емпатію.  Практична частина передбачала діагностику кожного присутнього, визначення рівня емоційного інтелекту, медитацію «Мій колір». Не менш цікавими були й вправи: «Я хочу запитати Вас…», «Моє горнятко» (робота з метафоричними асоціативними картками), «Я люблю…». 

     Оксана Миронівна, використавши інноваційні форми, нестандартно змалювала емоційну компетентність педагога та емоційну компетенцію учня, виокремила розвиток емоційної компетенції дитини та підлітка. Зазначила, що від того, якою буде взаємодія «вчитель-учень» в емоційному плані, залежить результативність освітнього процесу, а отже й успішність діяльності вчителя та результати навчальних досягнень учня.

      По завершенню семінару-практикуму педагоги висловили свої побажання, що такий захід необхідно  проводити і надалі, оскільки є надзвичайно актуальним.  Фото.

 

Переглядів: 221 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту